06-03-2019

Varen en puzzelen per boot door de Eilandspolder

DATUM :  ZONDAG  14 JULI 2019    START TUSSEN 11.15– 12.30 UUR.

De Eilandspolder is een prachtig natuurgebied in Noord-Holland. In de winter wordt door de diverse ijsclubs waaronder die van De Rijp en Graft de Eilandspolder schaatstocht uitgezet  (als het verantwoord is natuurlijk), maar zodra de winter “om is” en de natuur z’n gang gaat, ondergaat de Eilandspolder een metamorfose. En op het water is dat allemaal mooi te zien.

Met de boot varen door de Eilandspolder, en kijken naar die prachtige natuur en ’n kijkje nemen in de achtertuinen van de dorpen. Dat kan allemaal de 14e juli.

Het is alweer 2 jaar geleden dat de Rijper en Grafter IJsclub samen een vaartocht door de Eilandspolder hebben georganiseerd.  De vorige vaartochten waren  zo’n groot  succes  en op veler verzoek  hebben besloten om weer een tocht te gaan uitzetten in onze mooie polder maar weer ’n heel andere route dan de vorige keer.

Afgelopen  week hebben enkele bestuursleden het parcours gevaren, en we zijn meer dan tevreden.

Deze vaar/puzzeltocht gaat ongeveer 2½ tot 3 uur in beslag nemen.  U kunt genieten van de prachtige natuur maar er wachten u ook leuke vragen/opdrachten die u die middag moet gaan oplossen.

Voor de duidelijkheid nog even het volgende.

Het is de bedoeling dat u per eigen boot de uitgezette tocht gaat varen. Hoeveel mensen u in de boot meeneemt mag u zelf weten.  Tip…….mocht u geen boot hebben dan kunt u altijd nog een fluiterboot huren. (wel zelf afspraak maken natuurlijk)

Als startplaats hebben we gekozen de Mienwijdt (achter bij de Krommehorn).  Inschrijven kunt u in het Dorpshuis “onder de boom” in Graft, of bij heel mooi weer aan het water.

U kunt starten tussen  11.15 uur – 12.30 uur.

Aanmelden van te voren is niet nodig. Je komt met de boot naar de startplaats , je betaald        € 2.00 p.p. (kinderen t/m groep 8 gratis) en u krijgt een formulier mee en gaat daarmee de prachtige polder in.

Na afloop kunt u nog even nagenieten van de tocht onder het genot van ’n drankje en een gezellig muziekje in het Dorpshuis of bij heel mooi weer aan het water.

Enthousiast geworden, of u wilt meer weten, dan kunt u altijd kontakt opnemen met

Jan Nibbering  ( 0299-674343 ) en/of Piet Slooten (0299-674151)

Of een van de vele bestuursleden die deze ijsclubs “rijk” zijn.

Een kijkje nemen op faceboek kan ook geen kwaad.